Hvordan reducerer jeg effektforbruget med en faktor 2,5?

 - Du udskifter de gamle slangepumper med glidesko med moderne slangepumper med ruller! 

På Nordjyllandsværket - Vattenfall A/S i Vodskov, Danmark, blev tre gamle slangepumper i løbet af sommeren 2015 erstattet af tre nye LSM50 slangepumper. 

IMG 2399

Det kulfyrede kraftværk bruger kalk til at rense udstødningsgasserne for svovl. Slangepumperne anvendes til at pumpe kalkslammen i systemet.

Med en samlet effekt på 334 MW el og 450 MJ/s fjernvarme, kan man tro at energi ikke er et problem. Men faktum er, at Nordjyllandsværket er på forkant i verden når det kommer til effektivitet. Op til 91% af energien i kullene bruges. Og energien skal sælges, ikke bruges internt. For at forblive konkurrencedygtig, skal der spares hvor det er muligt.

”Vi anskaffede os den første LSM slangepumpe i 2012. Den har vi gode erfaringer med. Bl.a. kan vi dokumentere en halvering i reparationsomkostningerne over en 17.000 timers driftsperiode” siger Maskinmester Svend Mølbach, Nordjyllandsværket.

”Vi anvender 4 slangepumper til at dosere kridt slurry med en densitet på mellem 1200 og 1350 kg/m3 og en pH på > 10. Kridt slurryen bruger vi til at holde en konstant pH på ca. 5,35 i vores 1100 m3 store absorber”

 HDC 0181

”I år har vi skiftet 3 gamle pumper ud med nye LSM50. Vi var nysgerrige om de nye LSM pumper med kun ¼ motorstørrelse af det vi havde tidligere ville være tilstrækkelige. Men vi opnåede de foreskrevne 6 m³ i timen per pumpe uden besvær. Pumperne kører roligt og effektivt og vi har reduceret vores energiforbrug per pumpet m3 væsentligt. For os er det en yderligere bonus at det er nemt at skifte en slange på en LSM pumpe. Det forbedrer vores arbejdsmiljø. Desuden vælger vi gerne en lokal nordjysk leverandør af hensyn til den korte leveringstid og hurtige service. Vi er meget tilfredse med alle vores nu fire LSM slangepumper”, slutter Svend Mølbach af.

HDC 0190

Leo Sørensen, administrerende direktør for LSM Pumper kommenterede: "Vi ser næsten altid betydelige besparelser i energiforbruget, når vi erstatter gamle pumper med nye LSM slangepumper. Slangepumper med glidesko er de rene energislugere. Desuden har LSM slangepumper den største deplacement på markedet, og derfor køre langsommere og roligere. Så vi har ikke blot det lave energiforbrug, men også lang levetid til pumpen".

Artiklen er skrevet af Henning Andersen (LSM Pumpen GmbH) og udarbejdet i samarbejde med Svend Mølbach, maskinmester ved Vattenfall - Nordjyllandsværket.

Læs mere om Vattenfall - Nordjyllandsværket på følgende link:

http://produktionsanlaeg.vattenfall.dk/powerplant/nordjyllandsvaerket

KONTAKT

Sigenvej 7
9760 Vrå, Danmark

+45 98 98 19 00

LINKS

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.