Artikel fra Hjørring Erhvervscenter

  • Artikel fra Hjørring Erhvervscenter

    Artikel fra Hjørring Erhvervscenter

Smeden fra Vrå kan sælge sine slangepumper over hele verden

Unikke kompetencer på et nichemarked er forklaring på LSM Pumpers succes

Slangepumper fra Vrå opererer så vidt omkring som Japan, Australien, Afrika, Nord- og Sydamerika og en række europæiske lande – samt naturligvis også Danmark.

Overraskende og ikke så lidt imponerende af en lille virksomhed med blot 10 ansatte på Sigenvej i Vrå.

Forklaringen giver LSM Pumpers ejerleder, Leo Sørensen:

”Vi har simpelthen gennem årene oparbejdet en unik kompetence på et lille nichemarked”.
Leo Sørensen er oprindeligt smed og drev en traditionel smedeforretning med de lokale landbrug som primære kunder.

”Men en dag fik jeg besøg af en ingeniør, der foreslog, at vi skulle forsøge os med noget helt andet. Det baksede vi så med i nogle år og fik i 1993 produceret den første pumpe. Og så er det gået slag i slag, således at vi nu er ledende på markedet – blandt andet som producent af de største slangepumper, der overhovedet findes på verdensplan”, fortæller Leo Sørensen.

Slangepumperne fra Vrå anvendes i en række forskellige brancher – ikke mindst fiskeindustrien. Biogas-virksomhederne er blevet store kunder, blandt andet GrønGas, der med det nye anlæg er næsten nabo til LSM Pumper.

En ny kunde, som Leo Sørensen er meget glad for, er norske Scanship, der leverer anlæg til rensning af spildevand til skibsfarten.

På salgssiden er LSM Pumper ved at etablere sit eget salgsselskab i Houston i USA, hvor virksomheden leverer pumper til off shore-industrien i Den mexicanske Golf.

I forvejen har LSM Pumper eget salgsselskab i Tyskland.
Produktionen af slangepumper er i dag lagt ud i et selvstændigt selskab, LSM Industries, mens LSM Pumper er et salgsselskab.

Leo Sørensen er fortsat direktør, hans kone Lis står for administrationen.
Men et generationsskifte er på vej. Sønnen Simon er salgschef og meningen er, at han skal overtage virksomheden.

”Der går nok nogle år, inden generationsskiftet er gennemført. Det er både kompliceret og langvarigt. Det har for eksempel taget over et halvt år at få et svar fra Skat på nogle spørgsmål om generationsskifte”, siger Leo Sørensen.

 

Artiklen er udarbejdet af Hørrings Erhvervscenter og publiceret i deres eget nyhedsbrev. Det omtalte nyhedsbrev kan findes via dette link: nr. 20 • 16. november 2015.  

KONTAKT

Sigenvej 7
9760 Vrå, Danmark

+45 98 98 19 00

LINKS

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.